nedjelja, 19. veljače 2012.

Budi iPhone u svom businessu !




Zašto ? Čemu ? Pa di češ još jednu grupnu kupnju !!!...uglavnom su to bili komentari / pitanja nekih mojih poznanika i prijatelja, prije nego bih im objasnio koncept i cijelu priču...da, priča je najbitniji dio poslovanja, ili je imaš ili nemaš, a ako je nemaš nečeš dugo - garantiram.

Naša je priča počela još prije više od godinu dana kad smo se uvjerili u potencijal prodaje preko interneta, val koji je došao prvenstveno zahvaljujući baš grupnim kupnjama, te kad smo odlučili ući u taj posao, ali na naš - drugačiji način i isključivo sa najjačim marketinškim kanalom - TV-om.

Pregovarali smo sa 2-je nacionalne TV kuće, te se u konačnici odlučili za suradnju sa NovaTV, u ovom momentu našom najjačom.

Startno smo se trebali zvati NovaBOOM, s jasnom asocijacijom na Novu i na nešto novo, drugačije,jače...no kako taj prijedlog nije prošao, a nismo htjeli dosadno i copy/paste ime, odlučili smo se za Crno Jaje, ime koje označava početak nove i drugačije grupne kupnje.



Prije nekih 3 mjeseca smo startali sa izradom cijelokupnog koncepta - dizajn web i mobilne aplikacije ( uskoro ), marketinški pristup, prodajni pristup, organizacija tima....a prva prodaja je bila prije 10 dana - 10.02.2012. dan kad je zasigurno palo najviše snijega bar ove godine...



Što smo odlučili ponuditi novo našim potencijalnim partnerima:

- promociju ne samo on-line, već i na TV-u ( NovaTV i DomaTV ), te na web stranicama iz grupe novatv.hr / dnevnik.hr, blog.hr...kao i na vodećoj tražilici za nekretnine GoHome.hr
- jasan model avansnog plaćanja
- dodatne kanale promocije ( mala tajna...za sada :)


Što nas razlikuje od drugih:

- dodatni popusti za sve koji su u našoj teaser kampanji zaželjeli želju ( uz postojeće popuste dodatan popust samo za njih )
- dodatni popusti za naše twitter folowere i facebook fanove
- mogućnost kupnje preko besplatnog telefona i to preuzećem ili kreditnim karticama
- i najbitnije: bolje i povoljnije ponude za sve naše kupce - današnju npr. Mlinar / kruh u pola cijene / nitko nikad nije imao...:)

Uostalom, naš koncept je oduvijek bio jasan - možda nismo došli prvi, niti smo izmislili ovaj koncept on-line prodaje, no mi ćemo ga zajedno sa našim partnerom NovaTV dignuti na novu razinu, te ponuditeljima dati više benefita, a kupcima bolje ponude, uostalom...da, postoje mobiteli,postojali su i prije iPhonea, no samo je jedan iPhone...u skladu s tim reći ću: " da, postoje grupne kupnje, no samo je jedno CrnoJaje.hr " :)

Naravno, moram zahvaliti i svima koji su nam pomogli da Crno Jaje zaživi...Emanuel i Lucijan Blagonić - Blagonic Brothers - dizajn web i mobilne aplikacije, Ratko iz Kiosk Studija - prezentacijski materijali, 3D animacije, logo, baneri, copywriting...., iStudio - startna facebook aplikacija, sada CM Nebojša - Woohoo,Ivan i Nikola - Acumen Connect - twitter acccount, it4u i Stevica Kuharski - mobilna aplikacija, redatelj Jurica Pavlović, Igor i njegova ekipa za gerila snimanje, kao i ekipa iz gerila studija - Kreativna Vjeverica....

Nema komentara:

Objavi komentar