ponedjeljak, 14. studenoga 2011.

Zašto je GoHome postao dio CISEx -a ?





S obzirom da smo i ja i moji partneri u GoHome tražilici za nekretnine poduzetnici već preko 7 godina, nekako smo cijelo to vrijeme tražili Udrugu / model suradnje od zajedničkog interesa / u kojem network, međusobni respekt i dijeljenje iskustava predstavlja platformu.

Takvu organizaciju / udrugu doista nismo našli, naime, mi smo ipak jedna niša koja fluktuira između on-line-a i off-linea, usko specijalizirana - nekretninsko tržište i k tome u 7 europskih zemalja , stoga koja je doista naš prostor...gdje doista možemo nači tvrtke sa sličnim problemima, idejama...?

Temeljimo naše poslovanje na izvozu, bavimo se ( ili bar tome stremimo ) novim tehnologijama, razvojem, a kompanija smo sa 13 zaposlenih, gdje pripadamo ?

No isto tako smo shvatili ( prvenstveno zahvaljujući twiteru i linkedinu ) da nas ima više koji tražimo koncept zajedničkog djelovanja koje će u konačnici pomoći i našem poslu, shvatili smo da se ne uklapamo u postojeće, za nas poprilično staromodne kalupe, znamo da veličina ( broj zaposlenih ) doista nisu važni, već ideje i koncepti koje možete ralizirati, a koji su konkurentni i na svjetskom tržištu, te smo odlučili zajedno sa još 40 tak tvrtki sličnog profila bili i suosnivači Udruge hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera - popularnog CISEx-a. Udruge koja želi i jest - drugačija ! Uduge koja dijeli i svakodnevno širi snagu svog networka, te je ujedno i prva Uduga čiji predsjednik nije "uklesan u kamenu", već se radi o tzv. modalitetu rotirajućeg predsjednikovanja svakih 6 mj. Tu viziju u ovom momentu zajedno s nama dijeli preko 80 tvrtki i pojedinaca...

CISEx je od osnutka, prije svega 8 mjeseci, pokrenuo čitav niz akcija: CISEx Friday - okupljanje članova zadnji petak u mjesecu, na kojem dobivamo čitav niz edukativnih i kvalitetnih, nama za posao bitnih informacija, zatim akcija "Pronađimo investitore" u suradnji sa Udrugom CRANE ( prilog o projektu na eHrvatskoj ) gdje se pomaže prvenstveno start up tvrtkama da dođu do početnog / seed, kapitala, ali se također otvara mogućnost da naši članovi startaju i u nove projekte, CISEx omogućava svojim članovima dodatne popuste pri sajmovima, kao npr. InfoRestart, WEB::Strategija, MIPRO, ....a također uz pomoć pri networku, članovi međusobno odobravaju dodatne popuste od 10% pa na više....

Članovi CISEX-a nisu isključivo softverske tvrtke, Ciklopea je naprimjer prevoditeljska tvrtka koja u svoje poslovanje uključuje i čitav niz tehnoloških noviteta, baš u suradnji sa članovima CISEx-a , a također im odobrava i dodatne popuste pri prevođenju, itd.itd....

Član CISEx-a je meni i osobno zadovoljstvo, jer sam upoznao iznimno kvalitetne, odgovorne i sposobne ljude, s kojima mi je gušt biti u društvu, nakon druženja s njima osjećam se bar malo pametniji...budite naš novi član, budite CISEx member :)

2 komentara:

  1. Zasto je Ivica Kartelo postao clan CISEx-a:
    1) da imam kome dati 1$ i da znam da ce i drugi bar toliko dati za poticaj start-upu na razne nacine i da nasih 100$ nece biti na prvom mjestu nicija placa. Ovo je metaforicki receno, a radi se o stvaranju dugog repa za donatore-clanove, mogucnost na web stranici udruge da s jednim klikom dodjelim 10kn ili 1kn Udruzi za ovu ili onu akciju vezanu za start-up.
    2) vjerujem u ljude koje sam upoznao preko Twittera, nikad u zivo, osnivace, @hbujas -a i @GoranAPP i da od sad pa u buduce zasutimo i nista ne progovorimo znam da ce raditi kao da mi citaju misli.
    3) da ce se oslanjati 100% na vlastite clanove i korisnike usluga i ostati 100% neovisni o bilo cemu sto ima veze s drzavom ili rijecju javno. Da nikad nece postati jos jedna agencija+
    4) da ce stalno siriti svoju ponudu. Ovim putem predlazem
    A) vlastitu zakladu s kojom bi postali clanovi "Poslovnih andjela".
    B) uvođenje vlastitih certifikata u suradnji s fakultetima (Predlazem Certifikat web dizajnera, Certifikat OOP razvojnog programera, Certifikat drustvenog menadgera-marketara, Certifikat mreznog marketara, Certifikat pristupa invalidnih osoba mreznim sadrzajima itd.) Neka inicijativa krene od Udruge prema fakultetima, ali vlasnici certifikata ostaje udruga, a ispite mogu provoditi ovlasteni clanovi, skolovanje ovlastene skole). Neke certifikate treba planirati izvesti, na istim principima kako su i nama drugi prodavali svoje.
    C) da ce koristiti lokalne clanove za akcije na terenu, a ne trositi svoj novac na nepotrebna putovanja, jer taj novac uvijek mogu bolje utrositi u zakladu za start-up. Dakle, buducnost Udruge ovisi o ponasanju svakog clana, jer se od svakog clana treba uciti, a tu mislim prvenstveno na vrijednosti i vrednote do kojih clanovi drze u businessu, odnosu prema okolisu i kako upravljaju vlastitim resursima. To je jedan novi fenomen kojeg nam je donijela mreza: sredstva udruge i upravljanje se podrazumjeva, ali nije to dovoljno, nego je sad vidljiv svaki clan i svaki clan je reklama Udruzi, jer ce novi clanovi dolaziti radi pojedinaca-clanova koje poznaju.
    5) Divno je da netko radi i provodi moje ideje, trosi svoje resurse za to, a ja samo platim clanarinu, doniram koji put po koju kunu i gledam svoja posla.
    TO SE TRAZI!!!!! Rade za mene a nisu na platnom spisku moje firme!

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala @ivicakartelo, trudimo se, ideje su odlicne, samo naprijed...veliki je posao pred svima nama, zajedno doista mozemo mijenjati stvari, u svakom slucaju to mora biti misao vodilja...zasucimo rukave...zajedno....CISEx ce uspjet kao projekt samo ako svatko od nas da svoj maksimum...za uspjeh ili neuspjeh nemamo pravo kriviti nikoga osima nas samih!

    OdgovoriIzbriši